News

Comunicat EDU – în anul şcolar 2018-2019, cursurile încep în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă o să aibă o durată de 3 săptămâni

„Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a organizat miercuri, 7 februarie, o şedinţă a Comisiei de Dialog Social (CDS) în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de proiecte ce urmează a fi aprobate în perioada următoare. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018-2019. În contextul discuţiilor, au fost prezentate punctele de vedere ale următorilor reprezentanţi în CDS: Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret’”, Confederaţiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE & Hermes/Meridian şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Ascultând argumentele tuturor părţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis ca, în anul şcolar 2018-2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să aibă o durată de 3 săptămâni”, anunţă Ministerul Educației într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Conform  edu.ro -Rezultatele consultării publice privind structura anului școlar 2018-2019 sunt următoarele:

• în ceea ce privește data la care ar trebui să înceapă anul școlar 2018-2019, 76,95% dintre respondenți, adică 29.423 de persoane dintr-un total de 38.239 de persoane care s-au pronunțat pe acest subiect, au indicat ziua de luni, 17 septembrie 2018. Pentru data de 10 septembrie au optat 17,57%, iar 5,49% au indicat alte variante;
  • În privința vacanței de iarnă, opiniile sunt majoritar conturate în favoarea unei perioade de 3 săptămâni, 71,81%, mai precis 27.463 de persoane (dintr-un total de 38.245), indicând acest interval ca fiind optim. 52,02% (adică 19.835 dintre cei 38.126 de respondenți) s-au orientat către o vacanță de primăvară/Paște cuprinsă între 20 aprilie și 5 mai 2019. De asemenea, 22.732 de persoane (59,50%) dintre cele 38.208 care au răspuns consideră că vacanța intersemestrială este obligatorie.
  • 19.457 (50.85%) dintre cei 38.262 de opinenți pe această temă sunt de părere că anul școlar 2018-2019 trebuie să aibă cel puțin 34 de săptămâni. Alte două variante avansate (35 și 36 de săptămâni) au întrunit 31,35%, respectiv 13,16% din răspunsurile exprimate.
  • Rezultatele generate în urma completării acestui chestionar sunt luate în calul în procesul de fundamentare și aprobare a ordinului de ministru privind structura noului an școlar. (sursă -COMUNICAT edu.ro)

CALENDAR SEMESTRUL II an școlar 2017-2018:

Revenind la anul școlar 2017-2018, de luni 12 februarie 2018 începe Semestrul II. Acesta ține până pe 15 iunie 2018.

• Semestrul al II-lea –12 februarie 2018 – 15 iunie 2018
  • Vacanţa de primăvară –31 martie – 10 aprilie 2018
  • Vacanţa de vară –16 iunie – 9 septembrie 2018
  • Elevii de clasa a -12-a termină anul școlar pe 25 mai 2018, iar cei din clasa a VIII-a în data de 8 iunie 2018.

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Anunțuri publicitare