News

Rezultate Evaluare Naţională 2015, pe Edu.ro. Toate notele din Bucureşti şi din judeţe luate de elevii de clasa a opta la Capacitate 2015

  Rezultate Evaluare Naţională 2015. Ministerul Educaţiei publică vineri, 26 iunie, până la ora 16:00, rezultatele de la evaluarea naţională.

Rezultatele vor fi afisate aici:

http://evaluare.edu.ro/

Primele rezultate vor afişate vineri, 26 iunie, până la ora 16:00, în fiecare centru de examinare. Elevii nemulţumiţi de rezultatele de la Capacitate 2015 vor putea face contestaţie în aceeaşi zi. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 27 iunie – 29 iunie,  iar rezultatele finale vor fi afişate în 30 iunie.

Rezultatele de la evaluare naţională contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. Ministerul Educaţiei a decis încă de anul trecut că media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Rezultate Evaluare Naţională 2015, pe Edu.ro. Statistici de anul trecut

Anul trecut, după soluţionarea contestaţiilor, procentul mediilor peste 5 luate de elevi a fost de 71,12%. La nivel naţional, au fost 88 de medii de 10, potrivit informaţiilor publicate pe Edu.ro, cele mai multe înregistrându-se în judeţul Olt, unde nouă elevi au intrat la liceu cu media 10.

Topul judeţelor cu cele mai multe note de 10 a fost completat de Brăila şi Iaşi, unde au fost 7, respectiv 6 medii de 10. În Bucureşti au fost doar 4 medii de 10.


Vezi ce subiecte s au dat la matematica la Evaluarea Nationala 2015  si rezolvarea lor aici:

Evaluare Naţională 2015 – subiecte REZOLVATE la MATEMATICA


Vezi ce subiecte s au dat la romana la Evaluarea Nationala 2015  si rezolvarea lor aici:

Evaluare Naţională 2015 – subiecte REZOLVATE la Limba Română: basmul şi ia românească le-au picat elevilor


Daca apreciezi munca depusa de mine pentru a tine acest blog LIKE ME pe facebook aici:

https://www.facebook.com/ProfesorJitaruIonel


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.